Pop-up store

Entre Deux in Maastricht

Openingstijden

Actuele openingstijden vindt u terug op onze Facebook pagina.

 

Onze winkel in de Entre Deux Maastricht

 

Vanaf 17 september 2021 tot onbepaalde tijd, zullen wij het aardewerk erfgoed van Jema en Jef Roberts Aardewerk verkopen in onze pop-up store.  

U vindt onze winkel in de Entre Deux in Maastricht. Te bereiken via het Vrijthof, richting de Boekhandel Dominicanen. Daar gaat u vervolgens onder het poortje door. U ziet de winkel aan uw rechterkant naast Hans Anders. 

In onze pop-up store vindt u beeldjes en ander sieraardewerk uit het keramisch atelier van Jema en later Jef Roberts Aardewerk. Ook het boek Van inspiratie tot laatste zucht door Simone van de Wijdeven is te koop in onze pop-up store. 

 

Ruim assortiment

Naast het prachtige boek, de beeldjes en het sieraardewerk van Jef Roberts / Jema, verkopen we ook curiosa en andere mooie items die we gevonden hebben tijdens het opruimen van de fabriek. Wekelijks wordt onze winkel aangevuld met mooie nieuwe items. 

 

Mozaïek tegeltableau Charles Eyck 

Één van de meest bijzondere vondsten is het grote tegeltableau van Charles Eyck, dat we in losse delen hebben gevonden. We kwamen een doosje met kleurrijke tegels tegen en hadden meteen in de gaten dat dit iets bijzonders moest zijn. Na uren gepuzzel met zo’n driehonderd beschilderde tegels, vormde zich een prachtig en uitzonderlijk mooi tegeltableau van niemand minder dan Charles Eyck. 

Het tegeltableau werd ooit gemaakt door Charles Eyck, voor de voormalige Sphinx-fabriek op het Trega-terrein, waar het in de kantine hing. Tijdens de sloop van deze fabriek in 2011, ontfermde Jef Roberts zich over dit prachtige exemplaar en zorgde ervoor dat het niet verloren ging. 

Houdt onze Facebook pagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes en updates.