Van inspiratie tot laatste zucht

door Simone van de Wijdeven

Van inspiratie tot laatste zucht is een eerbetoon aan Jef Roberts en zijn levenswerk in het keramiekfabriekje aan de Fort Willemweg in Maastricht. Het boek beschrijft de rijke geschiedenis van Jema en later Jef Roberts Aardewerk. 

Het boek is een prachtig nalatenschap, vol met herinneringen in de vorm van boeiende teksten en prachtig beeldmateriaal. Een unieke kijk in een heel zorgvuldig bewaard stukje Maastrichtse historie. 

Tijdens het opruimen van het keramiekfabriekje realiseerden we ons hoe ontzettend jammer het zou zijn, wanneer dit alles verloren zou gaan. Vergeten zou worden door Maastricht. Daar is het veel te bijzonder voor. Dit boek zorgt dat het voor altijd bewaard zal blijven in de hoofden en harten van de Maastrichtenaar en iedereen die Jema en Jef Roberts een warm hart toedraagt. 

Tekst: Simone van de Wijdeven
Foto’s: Aron Nijs, Henk Houben, Joey Roberts

Speciaal uitgegeven door onze stichting. Het boek is verkrijgbaar in onze pop-up store in de Entre Deux Maastricht voor €22,95.

Klik hier voor foto’s van de opening van onze pop-up store en tevens boekpresentatie van Van Inspiratie tot laatste zucht. 

De onderstaande video is gemaakt door Finestfocus