De Toonzaal

Maastrichtse keramiek- en glasverkoop

Nieuwe data bekend: 01 t/m 03 december 2023!

De jaarlijkse keramiekmarkt keert terug. Na succesvolle en drukbezochte keramiekdagen in 2021 en 2022, keert de driedaagse erfgoedbazaar terug met opnieuw prachtige stukken, authentiek Maastrichts keramiek en glas. En let ook op de tafels en de kasten, want die zijn ook te koop! Noteer de nieuwe data alvast in je agenda!

Bureau Europa presenteert de Toonzaal. Gehuisvest in de vroegere Directeursvilla van de Sphinxfabrieken worden onderdelen uit de rijke geschiedenis van de Maastrichtse keramiekcultuur in de oude luister hersteld. De oude Sphinxshowroom komt drie dagen tot leven met een keramiek- en glaswerkverkoop in samenwerking met de Stichting Aardewerk Erfgoed Maastricht.

Om de Maastrichtse keramiekcultuur te vieren wordt de oude toonzaal in zijn oude luister hersteld en brengen verzamelaars en liefhebbers sinds 2021 de kennis en presentaties samen. De Toonzaal komt hiermee drie dagen tot leven met prachtige stukken authentiek Maastrichts glas en keramiek.

Tevens worden twee mooie fotopresentaties getoond van het voormalige Keramische Atelier door fotograaf Aron Nijs en het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg.

Het gebouw van Bureau Europa opende in 1911 en was dé showroom van de Sphinx, Maastrichts bekendste industrie, aan de Boschstraat. De oude toonzaal stond vol met glas, kristal en porselein, overzien door het standbeeld van de oprichter van de fabrieken: Petrus Regout. Vandaag is het de grote expositiezaal van Bureau Europa, waar tentoonstellingen over architectuur en design worden gepresenteerd. 

 

Data Vrij. 1 t/m Zo. 3 december
Openingstijden 12.00 tot 17.00 uur
Toegang €3,- per persoon; museumjaarkaart gratis

Klik hier voor meer informatie!